Monday, September 21, 2009

3 Syawal

Assalamualaikum,,
selamat hari raya, maaf zahir dan batin..
kalendar menunjukkan 3 syawal..hari raya ke3, aku balik Aloq Setaq, totally duduk rumah, berehat..aku baru keluar berapa kali ja..pergi bayar bil maxis, pergi solat raya, pergi kubur, pergi kfc beli mainan kat anak buah..selebihnya kat bilik aku..neahh..aku minta maaf kat kawan-kawan yg nak datang raya..aku rasa ramai gila yang call, aku tak jawab..sorry..takdak mood sebenarnya..astaghafirullah hal'azim..hari ni aku dah peringkat lost..dalam plan aku, aku nak balik hari ni..tapi tak jadi..
semalam kakak aku balik ngn family dia..hari ni aku dengar khabar, abg aku yg kedua tu nak balik jgk.ohh aku mmg menunggu family aku complete masa raya..sebab dah bertahun-tahun tak complete masa aku balik..hmm..tiap2 hari orang mai rumah aku, bapak aku tak abis nak tunjuk bilik hotel yang dia buat kat sebelah bilik aku ni..haih chaos betoi..mai masuk, mai masuk..sila sila..
ok la asalkan bapak aku happy..dia kerja keras nak buat semua ni..
hmm kusut la kereta aku rosak tgh2 raya ni..nak balik KL tergendala jgk sbb kereta punya masalah..bapak aku suruh bawak blk iswara dulu, dia cakap dia tolong repair kembara tu..mmm aku plak risau balik KL nanti, aku nak bawak barang-barang susah..sbb iswara sure tak muat barang2 muzik aku..hmm..pikiaqq pikiaaq...ok la malaih pikiaq..
kalau aku tak balik balik, aku duk rasa bnyk lagi benda tak ok..risaulah..hhmm..mak aku dah hint2 suruh stay..dia duk komplen takdak sapa tolong2 dia..mmm..sian dia..
ni aku tunggu dikg datang..pastu takdak plan..ingat nak repair kereta, tapi la ni tak tau status nak buat apa , dan mcm mana semua..
Hari ni mak aku masak mcm2, ikan steam ada, ayam goreng apa tah , daging apa tah..aku tak pandai sgt nama2 makanan ni..tapi smua sedap2..sbb aku tukang rasa..mak aku puasa..abg aku yg sulong ngn family dia kuar beraya, taktau kat mana, tak cakap pun..mak aku tension, tinggal dia mcm tu ja..takda cakap apa..kakak aku plak ngn family dia duk hotel, eksyen takmau duk rumah ni.padahal rumah ni bilik sampai 7..skarang dah 8 bilik..tak cukup lagi?? haih..lain kali ajaqla anak-anak tu life kat kampung semua, ni anak sampai cakap melayu pun takleh..mm abg aku yg 2nd tu maybe balik ngn anak2 dia ja..wife dia tak sure..katanya kerja, tapi seingat aku,, tgh mengandung?? tak sure..hmm gitulah..kita tunggu la satg camana semua..
damn aku nak balik KL laaa..tapi confuse status kereta, confuse status jalanraya..kang jamm, panas lagi enjin kereta aku..mampoihh..

ha hari ni ada berita best..smlm aku dah email Fannkie, CEO Fanndec..company guitar baru kat Hong Kong, diaorg ada keluarkan signatures series guitar aku..:) kenapa aku dpt? ya la rezekilaa..alhamdulillah..so aku, Aji, Jamie Wilson, Hillary Ang & Andy Peterson yg dapat signature series kitaorg masing2..so dalam email semlm assistant dia reply..guitar aku dah on the way datang..coolll..!! && pagi tadi TGS ( guitarstore ) dah sms aku.. " Selamat Hari Raya AG! Guitar u sampai esok atau day after! "..wahh aku taktau camana rupa guitar aku nanti..diaorg taknak tunjuk gitar aku langsung..smpai aku pergi bukak sendiri..haih.. selain guitar tu, aku dapat endorsement seymour duncan's pickup jgk..Alhamdulillah, && jugak hardware Kehlerr, both US products.. so nanti aku update pasal guitar ni..sabaq..

eh bapak aku bawak kembara aku keluar..harap2 hari ni setel pasal kereta..hari ni la harap2..kalau sampai esok, lusa...tawakal je lah pakai iswara takdak power stereng..

oklah nak tolong mak aku...
(menguapp)

1 comment: