Friday, January 2, 2015

2015.

Assalamualaikum.

selamat tahun baru semua! azam apa? aku macam biasa berpegang kepada daily resolution bukan tunggu cukup tahun nak pikiaq jadi apa,sebab setiap pagi aku bangun aku perlu pikiaq apa benda aku nak letak atas meja aku tengah hari dan petang kena siap untuk meja malam aku bersedia.
so since my last entry mengupdate karya adalah masa bulan puasa so agak jenuh nak recall karya selepas itu jadi untuk kebaikan masa depan aku tetap harus kemas kini di ruangan ini antaranya adalah;

Album Launch Tomok, Aril & Faizul.
banyak juga involve dengan albums local ketika 2014 selain Tomok,Aril & Faizul ada juga album lain seperti Nastia, Impatient Sisters, Adira, Fynn Tri, Tasha Mashahar & Syed Shamim. & masih lagi dalam progress adalah album penuh kedua Dish, album melayu baru Yunalis Zarai dan Pompa Bensin.

Singles;
Seperti tahun sebelumnya diberi peluang untuk menghasilkan single kepada finalist Akademi Fantasia & 2014 aku bekerjasama bersama Amir Jahari sekali lagi menulis lagu untuk Nina Nadira yg berjudul Misteri (Hilang working titlenya).& banyak lagi singles yang aku produce last year antaranya; Theme Song #ProjekRadioHotFM iaitu Kayuh Semula nyanyian HaniXZue dan Fynn Jamal, Theme Song #Popkrew berjudul Langkah Gaya nyanyi Faris Awanband & Dyana, Theme Song drama untuk Astro berjudul Misteri Cinta dinyanyi Aril AF,Theme Song drama slot akasia coming dari Pompa Bensin berjudul Ku Simpan Satu Rahsia, & masih di dalam proses pembikinan adalah lagu baru untuk Adibah Nor, Amira Othman, Indah Ruhaila, Emma Suhaimi & Nik Nabil.

Reality Show;
Aku baru selesai program realiti muzikal di TV9 iaitu #Popkrew seperti biasa berkampung 3 bulan lebih produksi dari ujibakat ke bootcamp sampai lah daily classes dan weekly concerts, && kali ini aku jadi stage dad untuk bakat bakat berumur 16-19tahun so gula dia lain sikit dari buat idola kecil dulu,aku happy berpeluang untuk berkongsi ilmu dengan semua peserta, seperti pengalaman recording session, live band, praktis menari, praktis menyanyi, mcm mana nak pegang mic, macam mana nak menjiwai lagu/lirik, mcmana nak bagi expression yg berkesan atas pentas dan macam-macam lagi.Alhamdulillah terbentuklah 5Beats, Novemboys, Briged, Algebra, Aurora & Baeq sepanjang journey musical Popkrew berlangsung.Harapan aku semoga depa ni menyinar dalam kancah persada seni local kita dan membuktikan sesuatu kepada semua yg bakat depa bukan lah hanya tangkap muat untuk meramaikan performer yg sedia ada.InsyaAllah..tak payah nak ulas lanjut hangpa boleh pi tonton.com tengok sendiri program Popkrew ni noo!

Scoring;
Selepas release Anak Jantan dipawagam aku tak berpeluang sekali pun nak tengok sebenarnya memang tak ada masa tapi since that aku ada involve beberapa membuat skor muzik untuk shorts dan telemovie di TV seperti Kiss Kiss Kill & NYCinta produksi Liyana Jasmay, dan beberapa drama Azma Aizaal Yusoof untuk slot akasia seperti Kerana Terpaksa Aku Relakan & Teman Lelaki Upahan (coming soon),& sebuah telemovie mengenai Wayang Kulit (aku lupa la title dia apa). So dah nampak dah aku mula malas nak taip panjang-panjang sebab tujuan aku nak update karya saja kat sini just incase nak kena recall.Oh ya aku baru selesai buat music for musical series #DeeTheSeries 13 episodes untuk Astro Ceria.

Nastia;
Nastia adalah sebuah band underrated dan agak kurang apresiasi karyanya mungkin kerana belum cukup mass untuk beberapa channel kita, tapi sesiapa yg biasa tengok produksi drama dari Azma mungkin akan noticed kehadiran Nastia dalam scene muzik latar.Selepas 2 tahun aku produce album Nastia akhirnya kami telah release debut album pertengahan? 2014 dan sambutan amat menggalakkan Alhamdulillah, semoga sesiapa yg belum mengenali Nastia boleh lah check out nastiamusic di twitter youtube facebook sebagainya & beli lah lagu Nastia di medium medium berkenaan untuk merasai atmosfera muzikal Nastia ini.Untuk pengalaman lebih baik boleh terus ke performance Nastia di mana mana untuk merasai sendiri vibe kelainan yg mungkin jarang kali kita dapat dengar dari band local. :)

akhir kata; selamat tahun baru dan setinggi mana kita terbang jangan lupa tunduk.
sekian dari aku AG. peace.


4 comments:

Anonymous said...

selamat tahun baru.

jaga diri.
jaga iman.

:)

Unknown said...

Salam alayk ag.

Moga bertambah iman dan amal hendaknya :')

Sama-samalah kita usaha nooo.

Oh, dan dalam kerjaya juga. Gambatte!

nuyuljana said...

Hope it's not too late to wish you happy new year, AG! Semoga dipermudahkan segala urusan, Amin.

Tak sabar nk tunggu album melayu baru Yuna! Weeeee~

truongmuunghenhan said...


Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.