Thursday, April 30, 2009

HUKM


2 malam aku takdapat nak buat entry,,
aku kena admit kat HUKM, sakit jantung dol..
sejarahnya aku last time tu masa form 4 kena check macam smlm..kalau dulu 3 doctor buat echo kat dada aku..tapi smlm tu 2 orang je..2,2 pompuan..sorang cam mak mak, sorang cam kak kak..hehe..masa tgh buat benda apa echo tu..tercari-cari jantung aku ha... aku masih tak faham bahasa doctor2 ni lagi..yang aku tau jantung aku ni displace tempat lain..kalau sepatutnya letak benda tu kat bahagian dada tu nampak jantung tapi dada aku plak dia kena cari tempat lain, tapi tempat lain tu still dapat view jgk..pastu FISHMOUTH ( apa benda aku taktau diaorg cakap )..aku punya tu berbeza dari yang sepatutnya..nadi aku laju..pastu fizikal dia lain.. Seingat aku masa dulu ada doctor ni cakap jantung aku cam pisang atau buah gajus..pergh lama tak dengar buah yang tak popular tu..sampai aku kat HUKM malam tu, aku through beberapa stages..mula dari pintu masuk tu sampai ke emergency room sampai xray, sampai echo mcm2 la..

Yang patutnya aku risau dengan keadaan aku..tapi aku plak risau pasal sabtu ni..Anugerah Industri Muzik..pehh nak perform dol..ni 1st performance aku dekat AIM since 7 tahun dah aku involve dengan industri mainstream..smlm lepas keluaq dari HUKM, aku pergi soundcheck utk AIM,, dan so far semua benda is ok..but aku rasa perlu sgt2 utk triple check sound sistem..aku takmau sejarah berulang macam ABPBH..teknikal problem tepat2 masa live..tension..aku nak kena maintain perasaan aku, dengan persekitaran..sbb sekarang jantung aku masih lemah,, kalau gegaran..pressure..aku akan sakit..bila dah start sakit..nak tunggu dia stop sangat2 lama..emm..doctor suruh aku rehat panjang..mak aku pun cakap.." tu DIA dah nak suruh rehat la tuu..dok soundcheck2 apaaa..pi check diri tu betoi2..".

Pagi ni handphone aku kena block..barua betoi..Maxis takdak antaq warning apa2 pun dia bar..aku dah tak larat nak keluaq ni..ok la..apapun..wish aku luck untuk AIM ni...petang ni soundcheck lagi sampai malam ni full dress...ok nak makan..lapaq..

3 comments:

nazreena nadia said...

eiy!
jaga kesihatan l0rw.
adehhh

haqim zolkefli said...

hang masuk hospital?
ada bgtau kawan2?
hish..
dulu aku dah penah bebel kat hang pasal ubat sume bagai..
ingat insaf dah..
len kali sakit bgtau kawan2..
kawan2 ada buleh bebel..
haih..

Azimul Afiqie said...

aku pon ade prob jantung gak... degupan die irregular.. mmang time kt HUKM tu sebok smue orang nk pgang2 dada aku.. ahaks