Thursday, March 17, 2011

INGIN MELUPAKAN RASA SAKIT PERUT.

Assalamualaikum, Hello semua rakan-rakan yang selalu mengunjung kat blog penuh lalang ni. Maafkan aku sebab pemalaih nak update atau bahasa saintifik dia, Lazy. Jadi pagi ni tergerak aku nak blog sebab tertouching tengok kat fanpage AG COCO kat FB bila ramai yang cam tanya bila nak update bila nak blog..? ha ni dah taip ni. Kali ni aku tak blog pasai topik apa-apa kot sebab aku tengah takleh nak pikiaq apa selain kerja yang bertimbun ni, so...

just few updates la;

1. YANG TERISTIMEWA.
so tu nama program RTM bersama Luncai Production dimana sekarang aku tengah busy dengan bala tentera AG & Co. kali ni lagi meriah sebab kami main 6 pieces musicians, so macam biasa Aku, Jenk, Ammar, Jaja & latest ni Afiez & Oly. Shooting untuk live show ni sungguh tak lama lagi, aku sangat sangat sangat cuak la ni sebab kami semua masih dalam fasa buat arrangement muzik.
SENANG? sapa cakap senang kalau masa singkat nak letak jiwa dkt macam-macam muzik?
so kami akan backup beberapa penyanyi jemputan seperti M.Nasir, Fiq, Ella, Tom, Azlina Aziz, Liza Aziz, Ahmad Fauzi, One Nation Emcees, Jeffry Din, Siti Sarah, Mus May, Yazer, Rabbani, Akhbar, Sharifah Zarina, Siti Nordiana, Ezad Lazim, Bob AF & Noraniza Idris. SIKIT kan? hehe..
the best part involve program ni adalah dimana aku akan explore macam-macam jenis muzik, & praktikal untuk buat live muzik akustik arrangement setiap lagu-lagu lama yang akan dimainkan, jadi antara episod tribute yang AG & Co akan main adalah episod Loloq, Loga Alleycats, Normadiah, Aziz Jaafar, Salamah Basiron, Seha (Freedom), Shamrin Fotograf, Ustaz Asri (Rabbani), Zubir Ali, Achik (Spin) & Abdullah Chik.
so nanti kami akan perform bersama penyanyi jemputan bagi memperingati nama-nama mereka yang disebut diatas tadi.
Ya aku akan update kat twitter macam selalu apa progress masa ke masa InsyaAllah. :)

- SEDEKAHKAN ALFATEHAH KEPADA YG TELAH PERGI.

2. HUJAN
A.So esok lusa ni Hujan akan buat showcase Sunday Afternoon Jam dekat Myst Bangsar. ada opening act nanti best! Awi Rafael & Hello Is This The Band. Patutnya aku main band ngn Awi, tapi Dimas nak momentum showcase Hujan tu perfect then aku takdapat la main ngn Awi. aww..awii..im sad..help me..
The best part! Kami main lagu baru! (lagu yang takpernah perform), bukan lagu baru as in takdak sapa tau. && Overture baru!! & lagu lama! (yang da lama tak perform) bukan yang lama as in tahun 1893. SO SAPA TAK MAI ? OGIOGIOGIOGI! (shrt form rugi bnyk kali). :)
B. Hujan dah start kumpul material baru..surprise! LAIN DARI APA YANG DIJANGKA.

3. KAMAR SENI.
A.Macam biasa kerja kat studio, Producing! so Awi Rafael dah siap Mastering. tunggu masa nak release ja! & Diandra Arjunaidi tengah finalise tracks recording lagi, then boleh start mix.
B.&& ada bad news la jugak kat aku & studio..:( baru baru ni external HDD aku rosak! & takleh recover files semua even dah try hantaq kat dewa belapan yang terer recover HDD..isk isk sedihnya...sebenaqnya sebalik tawa riang lawak kami kat studio..kami tengah sangat berduka atas kejadian ni sebab ada banyak datas pentingg dalam tuuu!!!! & aku masih usaha cari jalan untuk dapatkan datas semua maybe dari PC lama yg sebelum transfer tu..hmmm serabut serabut...
C.Kamar Seni , Macbeth, Morning Rocket & XFM akan bekerjasama dalam satu projek Secret Gig. :) tarikh shownya 21-25hb MAC. yezzaaa busyyyyy!!

4.POPKONSPIRASI/DRAMA
secara randomnya aku akan session dengan 2 band ni pada pencalonan MM26 nanti kat Sri Pentas Shah Alam 23hb Mac..kisahnya, time tu Ully busy dengan tanggungjawab studio yang telah dibooked, so utk selamatkan keadaan...aku tolonglah Ully..& dengan Drama tu sebab Ammar ajak feature, sbb dia cakap dia nak aku main sgt ngn dia dah lama..alololo ok kali ni aku main..ni jaa! kk bye.

5....
Aku sakit perut teruk dah ni masuk angin kot..takleh recall apa benda nak taip! sorry yaa!! i'll update this blog scheduled after this..maybe? maybe laa (tegas). IM SORRY IM SORRY IM SORRY IM SO SORRY..

END..


ehh sat!

tadi aku pi album launch Najwa. :) aku tunggu sampai habis kott sebab nak jumpa diaaa! selain urusan kerja sebenaqnya, aku nak jumpa dia sebab lusa dia dah fly balik Boston dah..takpa! dia pi belajaq kan..Berklee tuu! bangga dengan Najwa..dia musician & singer yang gila babs perfecto best! untuk sapa yang tak kenai Najwa boleh google dia! twitter dia @najwamahiadin ! okay? :) hey she gave me thisss!!



THANKS NAJWAA..

ok Assalamualaikum byebye nak pi bilek ayaq...teruk dah ni!

6 comments:

Mohd Aizat Nazmi said...

al-fatihah .
ag, bak mai hoodie hujan satu macam anwar hadi. heheh

asyraff mohd said...

Sebok la mamat gemok atas ni komen dulu . ag , bak mai hoodie hujan satu macam anwar hadi .

p/s : iqbal kirim salam .

atn.yusry said...

easyyyyyyy.

when you keep saying EASY, everything gonna be EASY, insyaAllah.

Hanis Jc said...

ag jarang update blog..tapi sekali ag update..ha..panjang berderet !!
hahha..AG, update selalu eh?! :D

oranglidi said...

gilo banyak show n bnda2 ko kena hendel. thumbs up der.

3SYA said...

ag.. gud job..
btw.. sapa drummer lagu ya habibi ali baba tribute p.ramlee tu?