Thursday, February 18, 2010

Already London!

ok aku agak limit masa nak taip ni sebab aku crash rumah,crash wifi,crash laptop.

So semalam lepas touch down Stansted Airport sahaja, ada problem dengan police imigration yang strict tah hapa-hapa, kitaorg kena tahan..so sangkut gak la setengah jam lebih.Padahal kitaorg cukup ja keperluan seperti VISA, dokumen semua. Lepas dah setel kitaorg gerak amik train, yeah! Noh punya cepat naik tren tak tunggu kitaorg, DANGG!! dia tak pasal-pasal sorang-sorang.KESIAN, lepas tu dengan kepercayaan yang ada, aku tau Noh mesti tau nak buat apa. So selepas 40 minit perjalanan, kitaorg sampai Liverpool ST.dan jumpa Noh disana, dan sambung pergerakkan ke Central Hostel.

Dan agak barai jugaklah kami semua dengan equiptments, begs,haa..dah la beg aku rosak dah!! :( aku tengah fikir nak abandonkan beg ni atau bawak balik. hmm..so lepas dah check in dekat Central Hostel tu, agak barai gakla tempat ni..tapi lagi barai aku duk Jakarta dulu..takpa..buat apa nak mengeluh teruk sangat, syukur cukup kerana boleh berteduh.So malam tu kami pergi ke Delima Restaurant, ada meet & greet Search. Tapi terbalik pulak, masa kami sampai..ramai Raingers kat situ, dan majlis tu macam majlis Hujan pulak? so kami perform 2 lagu. Search tak sampai-sampai dan ramai dah nak balik lepas tu. HMMMM..

Oh ya kat situ aku terjumpa sorang abang ni nama dia aku tak ingat plak, takpa malam ni aku jumpa dia..dia nak amik gambar ngn kitaorg tapi lain ceritanya..sampai2 kat kitaorg terus dia " wei aku no1 COCO's Fan!! " hahahah! terkejut aku!! cuek! lepas tu dia asyik hail aku..damn aku dah segan, dia story kat aku dia follow aku since COCO, dia siap tahu macam-macam jugaklah..fuh dia dah 40years something, dia admire playing aku & dia cakap dia letak aku sebelah Hillary Ang. HEHEHEH..segan lagi aku, speechless, untuk pengetahuan abang (kalau dia baca ni), tahun ni saya dan abang Hillary Ang dapat jadi ambassador untuk Fanndec UK guitar. :)

OK selepas tu balik hostel, aku lost, aku lost , lost lost..INTERNET SATU HARI TAKDAPAT.:( aku rasa loser gila, patutnya aku nak taip semua ni semalam, would be better penulisan aku, tapi aku dah penat sesangat sangat..then aku terus tidur, rabak sampai ke pagi tadi. So bangun pagi tadi aku mandi-mandi, dan bersiap-siap dengan sempurna mcm mana mandi betul-betul. Alhamdulillah, lepas dapat tahu nak pergi ambil barang kat Nik's , aku dah semangat..sebab boleh online! so here i am!! selepas 2 hari yang hectic ni berjalan ke sana ke sini. DAN aku dalam usaha untuk crash rumah! dan rumah! semua kakak-kakak, makcik-makcik kat Delima semalam tegur aku dan aku bagitau kitaorg kat London seminggu, dengan muka tak malu, aku mmg offer ja suruh diaorg ajak makan-makan kat rumah diaorg..&& abang tadi tu rumah dia kat Abbey Road!! tak sabar nak shoot for 2nd time kat sana. Then esok dan lusa aku nak tapau jalan kat London. Pounds aku baru berganjak sekitar 20pound.
Nampaknya aku taktau apa nasib aku lepas ni..online lagi ka tak? haihh!!
wish me luck! Tonight Hujan gonna rock Scala, London! tempat bersejarah lagi!

Sorry penulisan agak kelam kabut. Cukup setakat ini.
1pm NIK's Place, Pimlico, London.

2 comments:

Katsumi_Hachirobei said...

best kan bile jmpe org2 kita kt sana kan , good luck bry "bila lah agak nye dpt jejak kaki kt sana

Siti Hajar said...

best nyer....wlau pown intrnet kekdang wat prangai,yg pnting AG update gak blog niey...rmai tul pminat kt Lndon...rugi tul x gi sna...