Sunday, February 14, 2010

Rambang Mata.

Hari ni bangun pagi, layanan istimewa oleh keluarga abg Jeff ni, pagi-pagi dia bagitau rumah Bono U2 tak jauh dari sini..gila. Aku konon mcm takdak apa yang jadi tau pasal tu, lalala diam diam..shh. Kami mulakan breakfast dengan Mihun dengan telur goreng. Tadi pagi tadi aku berjaya tangkap dukung kucing..nama kucing tu August.Berlagak gila..sebijik mcm Sifoo..tapi atleast Sifoo dengan aku dia ada manja sikit, dengan orang dia belagak. Kucing sini mesti cakap mat salleh ngn aku..sure dia tension. Sekali lagi usaha tak berjaya connect internet kat Laptop sendiri. Its okay aku boleh on wifi through BB aku.

Keluarr ke town Dublin.
kami keluar agak awal, agak banyak kedai yang nak pergi tu semua masih tutup.Sebab semalamnya ramai keluar dating V.day..mabuk2..semua bangun lambat..tambah-tambah lagi Ahad.Kalau kita Ahad kedai tutup awal, sini Ahad kedai buka lambat. Jadi kami jalan-jalan dulu tengok2 town then amik-amik gambar. Fuhh!! cantik gila view! sorry aku tak dapat nak upload sampai lah aku balik KL nanti, atas sebab-sebab tertentu.
Selepas hampir sejam jalan, kedai-kedai muzik dah start buka. Imagine bila dah bukak, excited gila aku ngn yg lain-lain tengok..hmm..aku agak addict ngn stomp boxes, recording equiptments dan vintages amp..tapi aku mampu window shopping jalah, sebab target aku nak beli kosmetik2 ni semua adalah dekat London nanti. okay so aku mengalah & aku beli skinny guitar strap! . Jadi seharian berjalan sampai Maghrib. Kami crash rumah si Adi..dia seorang businessman jual pool table import..rumah dia cool! aku berak kat rumah dia! hihi maaf bercakap ya. Aku mention sebab tu the 1st attempt aku berak untuk trip ni. Sini berak takdak tembak2!! HARGH!
Lepas tu berak sejuk, taik keraih! hehehe..-_-'

Lepas abis trip hari ni, dipendekkan cerita semuanya lancar. Kalau shopping2 ni belum nak difikirkan sangat lagi.Sebab! di Dublin banyak Raingers. Tak sabar nak perform Selasa ni..kami dapat tahu selepas Hujan diinform datang, TICKETS SALES bergerak pantas!! ( Maaf bercakap lagi, bukan niat menyinggung sesiapa )..Alhamdulillah, secara tak langsung juga ia mendatangkan kebaikkan semua juga ya kan? ok lepas rumah Adi, kami pun pulang terus ke rumah. Sebelum tu aku sempat berBBM dengan Ully di studio, banyak perkara-perkara di Kamar Seni sekarang di bawah jagaan dia, harap-harap semuanya baik baik. OK setakat ni blog untuk hari ini, Aku dah tak larat sebenarnya, lagipun kali ini taip pakai laptop orang..tak feel, banyak perkara telah dipendekkan cerita..harap maklum..Takpa atleast aku berupdate info semasa. RARE sungguh! lalalala..k lah goodnight..

3 comments:

Mohd Jayzuan said...

Hang dah bole jadi penulis dah ni G!

Siti Hajar said...

best nyer AG jln2 kt Dublin...
Nnt bla dh blik Mlysia blik,dating r dgn awek AG puas2...
Sbr jew r...
Hahaha...

BeLLa BeLLa said...

tang cite berry xde tembak2 tu targis..hahaha..nasib bole cover gelak..kalo x malu je dok kt opis ptg2 ni dok bce blog ag..hahahaha